Aanbod

1 ½ - 3 jaar


Ouders met jongere kinderen van 1 ½ - 3 jaar kunnen samen heerlijk bewegen op de muziek.

2 ½ - 4 jaar


Jonge kinderen komen tot leven wanneer zij muziek horen. Hun ogen lichten op, er verschijnt een lach op hun gezicht en zij beginnen onbewust te bewegen op het ritme van de muziek. Het is een genot om te zien hoe zij kunnen genieten van dansen en in het bijzonder voor hun ouders.

Waarom Peuter Ballet voor uw kind?

  • Om het plezier van bewegen op muziek te laten ervaren;
  • Hun zelfvertrouwen op te bouwen;
  • Hun fantasie verder te ontwikkelen;
  • Om hun conditie te verbeteren door middel van lichaamsbeweging;
  • Nieuwe vriendinnetjes en vriendjes te maken terwijl zij heerlijk kunnen dansen!

Wat zal uw kind leren tijdens Peuter Ballet?

  • Instructies weten op te volgen;
  • Discipline door middel van het leren in een groep;
  • Coördinatie, balans en controle over hun lichaam;
  • Zichzelf durven te presenteren voor een groep.

Op een jonge leeftijd beginnen met ballet leert hen niet alleen danspassen en deze kunstvorm te waarderen, maar ze worden hiermee opgeleid voor het leven!

4 tot 6 jaar


Deze lessen van 45 minuten openen de deuren naar de wereld van dans voor jonge kinderen. Zij maken kennis met creatieve bewegingen, liedjes en muzikale interpretatie. Ze leren hoe ze kunnen reageren op verschillende muzieksoorten en hoe ze het ritmegevoel en coördinatie kunnen verbeteren door dans. Door verhaallijnen te hanteren en gebruik te maken van rekwisieten wordt de fantasie van de kinderen geprikkeld. Het meest belangrijkste is dat de kinderen er plezier aan beleven.

8 tot 10 jaar


In deze lessen van 60 minuten maken de leerlingen kennis met de techniek van klassiek ballet samen met de versterken van het lichaam,
de ontwikkeling van de muzikale interpretatie en de eerste begrippen
van de taal van ballet.
Door het lessysteem van de Royal Academy of Dance te hanteren wordt de techniek op een verantwoorde manier aangeleerd die past bij het motorisch en cognitieve niveau van de leerlingen. De leerlingen maken ook kennis met caractère dans, een theatervorm van nationale dansen.

Het plezier en liefde voor dans loopt als een rode draad door alle graden.

Vanaf 10 jaar


In deze lessen wordt de klassieke techniek verfijnd, aan de fysieke conditie en soepelheid gewerkt en de muzikale interpretatie verder ontwikkeld. De kennis van de taal van ballet is inmiddels ook veel groter. Caractère is nog steeds deel van de lesstof.

Graad 4 en 5 zijn nu lessen van 75 minuten. Van de leerlingen wordt nu ook verwacht dat ze bekend zijn met de etiquette en discipline van een balletles. Bewustwording van details en herhalingen van oefeningen zijn immers belangrijke basisvaardigheden in klassiek ballet. Het is ook aanbevolen, niet verplicht, om vanaf graad 3 meerdere lessen per week te volgen. Indien het lichaam sterk genoeg is en het voor de leerling fysiek mogelijk is, wordt in graad 4 voorzichtig begonnen met spitzwerk. Een beslissing hierover maakt Helen, waarbij ze de fysieke en technische kwaliteiten beoordeelt.

Het plezier en liefde voor dans loopt als een rode draad door alle graden.

Vanaf 14 jaar


De "higher" grades zijn heel anders van opzet dan de voorgaande grades. De lesstof is gebaseerd op verschillende stijlen van klassiek ballet, zoals dat ook voorkomt in het theater. Bijvoorbeeld La Sylphide van Bournonville en het beroemde ballet Swan Lake. Het belangrijkste aspect bij deze graden is style en preformance.

Het plezier en liefde voor dans loopt als een rode draad door alle graden.

Vanaf 12 jaar


Intermediate foundation, Intermediate, Advanced Foundation,
Advanced 1 en Advanced 2.

Voor de meer gemotiveerde leerling vanaf 12 jaar is er de mogelijkheid om de vocational lessen te volgen. Dit is eveneens een vooropleiding voor de dansopleiding. Er is meer aandacht voor techniek, er zijn meer spitzenlessen en er wordt intensiever getraind.

Vocational betekent vooropleiding in de balletwereld. Deze lessen zijn bedoeld voor dansers die hun balletopleiding serieus nemen en zeer gemotiveerd zijn. Er zijn 5 verschillende niveaus waar de dansers naar toe werken en ieder niveau wordt afgesloten met een examen. De fysieke eisen voor deze examens liggen veel hoger dan bij de graad-examens. De lesstof is uitgebreider en technischer van aard. Het is daarentegen een uitdaging voor de dansers om deze stof toe te eigenen. Het is wel noodzakelijk dat de dansers minimaal 2 keer 90 minuten per week dansen. Deze vooropleiding kan een begin zijn voor een balletcarrière als docent(e) of eventueel een HBO-opleiding. Het deelnemen aan de vocational lessen wordt alleen in overleg met Helen besloten.


Een spitzenles waarin wordt gewerkt aan de spitzentechniek en repertoire wordt aangeleerd.
Er zijn twee niveaus, Intermediate en Advanced.

Deelnemen in overleg met Helen en alleen als er meerdere lessen per week worden gevolgd.

Heeft u vroeger gedanst en het lijkt u leuk om weer te beginnen of had u altijd willen dansen maar het is er nooit van gekomen, dan kunt u terecht bij de volwassenen. Een zeer gemotiveerde groep waarin iedereen danst op hun eigen niveau en vooral met plezier


Met Ballet Fitness blijf je fit en verbeter je jouw ‘core’ stabiliteit, lenigheid, conditie en kracht. Deze les is geschikt voor iedereen van jong tot oud! Of je nu wel of niet aan ballet doet iedereen kan deze les volgen. Deze les draait erom je fit te houden en de spieren te versterken.

De les wordt gegeven door
Colene Zomer.

Modern is van zichzelf een vloeiende en organische dansvorm waarbij verschillende stijlen en technieken worden toegepast. In de moderne les worden verschillende technieken van dans behandeld ter ondersteuning voor de verdere dansontwikkeling. Core support, breath support, weight shift en dynamic alignment zijn een paar van de elementen die behandeld worden in deze les. Denk hierbij aan contact met de vloer, muzikaliteit, souplesse, verschillende beweging kwaliteiten en het bewust worden van het lichaam. De modern die gegeven wordt is een verlenging van de klassiek ballet techniek.

Voor ouderen die het heerlijk vinden om te blijven bewegen!

De pas de deux les is een extra aanvulling op de klassiek ballet les. De aangeleerde technieken vanuit de klassieke ballet les worden nu samen gebracht met partner werk.

Je leert hierin beide rollen van het partnerwerk zodat je bewust wordt van de benodigdheden in het samenwerken. Daarnaast word je uitgedaagd in je ballet techniek waardoor je een andere manier van balanceren gaat ervaren.

Deze les biedt leerlingen de mogelijkheid hun klassieke ballettechniek te verbeteren en versterken.